URSA става част от XELLA

18.08.2017

URSA продължава своето успешно развитие като отделна бизнес единица в групата Xella, където ще допълни съществуващото портфолио от строителни продукти на Xella

ursa-ursaxella-1503062813.jpg

Европейският производител на изолационни материали URSA става част от Xella International GmbH. Договорът за покупка все още е предмет на одобрение от страна на компетентните органи по конкуренцията, което се очаква до края на годината. В бъдеще URSA ще продължи успешния си път на растеж под чадъра на групата Xella като отделна бизнес единица.

 

"Очакваме с нетърпение да станем част от Xella Group. Xella е изключително успешна компания в строителната индустрия с дълбоко разбиране за клиентите, пазарите и продуктите. Това ще бъде важен импулс както за нашата стратегия за растеж, така и за фокуса ни върху клиентите и тяхното обслужване ", каза Пепин Динант, CEO на URSA.

 

В Xella Group разработват, произвеждат и предлагат на пазара строителни материали, плочи за сухо строителство, вар и варови продукти. Със своите марки Ytong, Hebel и Silka, Xella е един от най-големите производители на продукти от газобетон и калциев силикат в света. Марката Multipor е за негорими минерални топлоизолационни плочи, като същевременно Fermacell и Fermacell Aestuver предлагат решения за сухо строителство и противопожарна защита. Така Xella съчетава продукти и решения за енергийно ефективни стенни конструкции. В портфолиото на Xella ще бъде добавена URSA като отделна бизнес единица.

 

"През последните години, URSA демонстрира отлични резултати. Ние високо ценим това, което мениджърите и служителите на URSA са постигнали и с нетърпение очакваме да ги посрещнем като част от семейството на Xella. URSA ще продължи успешното си развитие като самостоятелна бизнес единица. Xella ще подкрепи растежа на URSA с всички необходими мерки ", казва д-р Йохен Фабрициус, CEO на Xella Group.

 

С новата бизнес единица за изолации Xella утвърждава водещата си позиция в индустрията за строителни материали. URSA със своите високоефективни продукти от минерална вата и екструдиран полистирен допринася значително за устойчивостта и енергийната ефективност на сградите, което от своя страна разширява възможностите на Xella да предлага ефективни конструкции от негорими минерални материали.