Промени в управлението на URSA

08.11.2017

URSA обяви промени в Управителния съвет

ursa-ursa-1510307696.JPG

  • Jochen Friedrichs е назначен за CEO на URSA, CFO на URSA Joaquín Lozano Agramunt и новият CTO Björn Baum са повишени в Изпълнителни директори на компанията.

 

  • Досегашният CEO Pepyn Dinandt вече няма да бъде на разположение като Изпълнителен директор на URSA, а досегашният COO Frank Herrmann ще напусне компанията.

 

Мадрид, 8 ноември 2017 г.

 

 

 

URSA обяви промени в Управителния Съвет на компанията. В хода на наскоро приключилата продажба на URSA на новия ѝ собственик Xella, Изпълнителният директор Pepyn Dinandt обяви, че вече няма да бъде на разположение като управител на URSA. Освен това Dr. Frank Herrmann, досега заемащ COO позиция в URSA, ще напусне компанията. Отсега нататък URSA ще бъде ръководена от Jochen Friedrichs като Изпълнителен директор и опитен мениджърски екип, съставен от мениджъри на URSA и Xella.

 

"Много сме благодарни за добрата работа, която Pepyn Dinandt и Dr. Frank Herrmann са свършили. Те успешно са довели URSA до висок ръст и доходност, и са създали възможност компанията да постигне изключителни резултати през последните години. Ние сме убедени, че под новото си ръководство, URSA ще продължи успешното си развитие и ще се превърне в двигател на растежа на цялата група Xella ", казва д-р Jochen Fabritius, CEO на Xella Group.

 

URSA ще бъде управляване от трима Изпълнителни директори: Опитният мениджър на Xella Jochen Friedrichs ще стане CEO и ще поеме ролята на COO. Финансовият директор на URSA Joaquin Lozano Agramunt е повишен в Изпълнителен директор и ще изпълнява ролята на CFO в новия Управителен съвет. Ролята на CTO ще бъде поета от Björn Baum, който преди това е бил CTO на бизнес единицата на Xella Fels, като той ще остане ръководител на Енергийния мениджмънт на Xella Group.

 

Освен тримата Изпълнителни директори, част от изпълнителния комитет на URSA, ще са Ana Lluch Martinez Главен юрист и HR и Gonzalo De Las Alas-Pumariño като Ръководител на технологии и проекти.

 

Прес контакт:

Efrén del Pino Iglesias

efren.delpino@URSA.com

Тел: +34 661 515 297