ursa-decke-1488190635.png

Таван

Оптималната изолация на тавана създава повече уют и пести скъпа енергия. В зависимост от конструкцията може да се подобри освен топлоизолацията, също така звукоизолацията и противопожарната защита. Въз основа на своите доказали се продукти от минерална вата URSA предлага следните решения

Окачените тавани са леки тавани, които се окачат под същинския носещ таван. Междинното пространство се използва за прокарване на вентилационни канали, кабели и други. Тези тавани позволяват съответно вграждане на осветителни крушки, така че погледнат отдолу таванът да изглежда гладък. Изолационният филц и звукопоглъщащите плочи URSA придават на окачения таван също и функцията на допълнителна топло- и звукоизолация.

Още

Таваните на мазета и гаражи могат да се изолират както от горната, така и от долната страна. Предпоставка за изолация от долната страна на таван на мазе е достатъчната височина на мазето. При масивни тавани изолационните плоскости се залепват или фиксират с дюбели към тавана на мазето. При това дебелината на изолацията се определя според височината на мазето и оставащата височина за щурцове на прозорци и врати.

Още

През зимата голяма част от топлината се губи през подпокривния таван към неусвоеното подпокривно пространство. Топлият въздух се издига нагоре, следователно мерките за топлоизолация на най-горния строителен компонент са от най-голямо значение. Подобряване на ситуацията може да се постигне лесно, просто трябва да се положат топлоизолационни слоеве. От най-голямо значение е топлоизолацията на най-горния строителен компонент. В повечето случаи изобщо не е необходима пароизолация. Само ако под тавана съществува помещение с голяма влажност, се препоръчва в това помещение да се постави пароизолация към тавана, за да не навлиза изкачващата се влага в конструкцията на тавана.

Още