Окачен таван

Окачените тавани са леки тавани, които се окачат под същинския носещ таван. Междинното пространство се използва за прокарване на вентилационни канали, кабели и други. Тези тавани позволяват съответно вграждане на осветителни крушки, така че погледнат отдолу таванът да изглежда гладък. Изолационният филц и звукопоглъщащите плочи URSA придават на окачения таван също и функцията на допълнителна топло- и звукоизолация.

Окачен таван

За въздухонепропускливост и защита от влага на Ваше разположение са системните компоненти URSA SECO PRO.

Акустичният таван спомага за редуциране на възникналия в помещението шум и свързаното с него натоварване. Звукопоглъщащите плочи URSA са отлично пригодени за изолационна подложка поради високия си коефициент на звукопоглъщане. Каширането с черен нетъкан материал позволява прилагането им при тавани с отвори.
В концертни или кинозали звукопоглъщащите плочи URSA се поставят и зад стенни облицовки, за да се създаде оптимална акустика.

Основен детайл за топло-и звукоизолация на окачен таван и междуетажна конструкция е представен по-долу, а тук може да откриете всички разработени детайли в PDF и DWG формат.