URSA предлага качествени продукти от един производител за всички приложения в областите топлоизолация, звукоизолация и противопожарна защита. Надземно строителство, инженерно строителство, покрив, стена или под – с нашите основни продукти от минерална вата, екструдиран полистирен и фолиа URSA предлага разнообразни решения за почти всяко проектно задание.

Уютът и комфортът между собствените четири стени започват най-отгоре – от покрива, защото тук могат да се редуцират загубите на топлина през зимата и нагряването през лятото. Естествените изолационни материали от минерална вата са доказали отличните си свойства в тези случаи - те предпазват от горещини и студ, шум и огън.

Още

Често плоските покриви се изпълняват като така наречения "топъл" покрив, при който хидроизолацията на покрива (например с чакъл) представлява най-горния функционален слой на покрива. Хидроизолацията е изложена на екстремни температурни колебания и/или UV лъчи, които могат да доведат до повреждането й вследствие умора на материала

Още

Оптималната изолация на тавана създава повече уют и пести скъпа енергия. В зависимост от конструкцията може да се подобри освен топлоизолацията, също така звукоизолацията и противопожарната защита. Въз основа на своите доказали се продукти от минерална вата URSA предлага следните решения

Още

Сухото строителство предлага разнообразни възможности за свободно и гъвкаво оформление на помещенията. При това не се внася допълнителна влага от строителните работи. С леки преградни стени могат да се изградят стройни конструкции също и с високи изисквания по отношение на звукоизолацията и противопожарната защита. Филцът за преградни стени URSA е негорим.

Още

Освен покрива външните стени на сградите също се числят към площите с най-голям потенциал за енергийно саниране. За избягване на загуби на топлина и енергия те се нуждаят от оптимална изолация, за да гарантират уют и комфорт в жилището както през лятото, така и през зимата.
Естествените изолационни материали от минерална вата са доказали отличните си свойства в тези случаи.

Още

Оптималната изолация на пода създава повече уют и пести ценна енергия. В зависимост от конструкцията освен топлоизолацията може да се подобри също и звукоизолацията. Със своите доказали се продукти от минерална вата и XPS URSA предлага следните решения

Още

Все по-често мазетата се използват за жилищни и работни цели и следователно се отопляват. За да се ограничат в тези случаи загубите на енергия през влизащите в контакт с почвата стени и под на мазето, наредбата за пестене на енергия регламентира изисквания към топлоизолацията.

Още