URSA LIGNIN технология

URSA е първият производител на минерлана стъклена вата, който предлага материали, произведени с технология на основата на лигнин. 

 

Устойчивата технология с лигнин придава ново, екологично качество на материала. "URSA Goes Green" е наш водещ принцип и корпоративен слоган вече много години и отразява ангажимента ни към по-голяма осведоменост по отношение на екологията, който се прилага на практика като част от цялостен пакет мерки на всички нива на компанията ни.

Иновативната технология на основата на лигнин бележи началото на напълно нова ера в устойчивото производство на строителни изолации. 

НАЙ- УСТОЙЧИВАТА СТЪКЛЕНА ВАТА ПРОИЗВЕЖДАНА ДОСЕГА?

 

Какво е лигнин?

Лигнинът е естествен полимер и възобновяема суровина, която се намира в дървесината и при други растения. Дървесината се състои от целулоза, хемицелулоза и лигнин, който е вторият по големина полимер след целулозата.

Лигнинът е страничен продукт от производството на хартия и целулоза и се преработва в смоли на основата на лигнин. Това е възобновяема суровина, достъпна в големи количества без допълнителни вреди върху околната среда.

Защо лигнинът е в стъклената вата?

Минералната стъклена вата е сравнима със захарния памук. Отпадъчното стъкло се топи и се изтегля в тънки нишки. Единствената разлика е, че те сами по себе си не слепват и имат нужда от свързващо вещество, което да стабилизира крехостта на стъклените фибри.

Лингинът служи като лепило, което задържа целулозните влакна заедно и освен всичко друго осигурява здравината и стабилността на дървото. Освен това е устойчив на UV лъчи, влага, бактерии и гъбички.

 

ЛИГНИНЪТ е по-добър при всички сравнения

Материалите, произведени с технология на основата на лигнин, допринасят за намаляване на отпечатъка върху околната среда и устойчивото развитие, издръжливи и стабилни са и отговарят на целите за устойчивост и защитават планетата. Освен, че допринасят за опазването на глобалния климат, те имат благоприятен ефект и върху здравето на населението.

Два премиум продукта с LIGNIN технология

Горди сме да представим технологията LIGNIN в два първокласни продукта URSA SF 32 и URSA SF 34.
Вследствие на задълбочени изследвания открихме начин да заменим фосилните добавки в производството на стъклена вата със
смоли на основата на естествен лигнин при два първокласни продукта URSA SF 32 и URSA SF 34.

Новите групи първокласни продукти, произведени с технология на основата на лигнин бележат началото на напълно нова ера в устойчивото производство на строителни изолации. 

Лигнинът е най-добрата екологична алтернатива и възобновяема суровина, чиято употреба непрекъснато ще надграждаме в бъдеще и ще разширяваме до по-широко продуктово портфолио.

Отлични характеристики на URSA SF 32 и URSA SF 34

Отлични характеристики на устойчиви продукти, произведени с технологията LIGNIN:

отлични механични свойства,
по-малко произведени CO2 емисии,
екологично чиста технология,
допълнителен принос за намаляване на отпечатъка върху околната среда,
естествен цвят на продукта, приятен на допир,
миризмата на продукта е дървесна,
перфектното съотношение на неизчерпаеми природни ресурси,
подобрено качество на живот и
качествен въздух в жилищните помещения.
Благодарение на висококачественото изпълнение, продуктите получиха международни сертификати: Blue Angel, EUCEB, RAL и EPD.

 

Документи

LIGNIN свързващо вещество от UPM Biochemicals

Биосвързващите вещества на базата на крафт-лигнин, който е отпадъчен продукт от обработката на дървесина, помагат за прехода от изкопаеми суровини към по-устойчиво бъдеще с неутрални емисии на CO2.

UPM присъства в основните индустриални сегменти, например възобновяем гликол за крайни продукти, които включват текстил, PET бутилки, опаковки, хладилни агенти, композити, фармацевтични продукти, козметика и детергенти.

https://www.upm.com

Възобновяемите функционални пълнители (RFF) на базата на лигнин са устойчива алтернатива на утаения силициев диоксид в широк спектър от приложения на каучук и пластмаса.

UPM Biochemicals предлага иновативни, устойчиви и конкурентни биосвързващи вещества на основата на дървесина, които заместват изкопаемите суровини и подобряват екологичните характеристики в различни приложения. UPM изгражда индустриална биорафинерия в Leuna, Германия, която ще преработва масивна дървесина в биохимикали от следващо поколение (течни синтетични горива).

Научете повече за нашите устойчиви продукти, произведени с технология на основата на лигнин: 

URSA SF 32

URSA SF 34