Засаждане на дървета в парк Julija, Ново место

07.11.2018

ursa-julija-1541588586.jpg

Мултинационалната компания URSA е един от водещите европейски производители на изолационни материали, изработени от минерална стъклена вата и екструдиран полистирен. URSA продължава традицията за разработване на съвременни изолационни материали и активно участва в ангажимента на ЕС за намаляване на емисиите на парникови газове с 20% до 2020 г. Иновативните BiOnic продукти, които бяха пуснати на пазара през изминалата година, са направени от възобновяеми и рециклирани суровини. По този начин се запазват природните ресурси за бъдещите поколения. Изолационните материали могат да спестят до 90% от енергията. Продуктите на компанията предлагат енергийна ефективност в сградите и помагат за намаляване на емисиите на CO2, като същевременно подобряват качеството на живот.

„URSA goes green“ не е само слоган, но и концепция, в която компанията и служителите ѝ участват активно. Те живеят по-здравословно и по-екологично, ходят или карат колела до работните си места вместо да шофират, ако е възможно. На всички служители са раздадени смарт часовници, които измерват ежедневните им дейности и след това данните се включват в он-лайн метъра за спестени емисии. Тази година URSA Словения е намалила емисиите на CO2 с повече от 110 000 тона чрез продажбата на продуктите си и дейностите на служителите си. Да живееш отговорно както към себе си, така и към околната среда е един от основните бизнес мотиви на компанията.

URSA Словения е със седалище в град Ново место.

„Ние подкрепяме сътрудничеството с местната общност и за да допринесем за по-нататъшното намаляване на емисии на CO2, решихме да засадим дървета с подкрепата на община Ново место. Масивът от дървета се състои от габър, гинко и кленово дърво. Когато тези дървета растат, те ще поемат все по-големи количества емисии на CO2 и се грижат за по-естествената и по-чиста околна среда.

Следвайте и Вие мотото ни и дайте своя личен принос за намаляване на емисиите на CO2. Посадете дърво. Когато решавате да купите изолационни материали, вземете URSA продукти в зелени опаковки. С мотото " URSA goes green ", ние се опитваме да информираме потребителите за избора на по-добри изолационни материали.

Тъй като сме отговорни и искаме да допринесем за един устойчив свят, нашата грижа за околната среда е на първо място.“ каза изпълнителния директор на URSA г-н Марка по време на събитието.